Kees Visser benoemt tot erelid van Maris Sonores

7 oktober 2024

Kees benoemt tot erelid

Op maandag 7 oktober is Kees Visser officieel benoemd tot Erelid van muziekvereniging Maris Sonores. Deze bijzondere erkenning werd verleend door de leden van de vereniging, waarmee hij zich voegt bij de huidige ereleden Piet Gielen en Willem Wijma.

Volgens Maarten Jochemsen, de voorzitter van Maris Sonores, is de benoeming een blijk van waardering voor de vele jaren waarin Kees zich met hart en ziel voor de vereniging heeft ingezet. “Bij zijn aftreden als penningmeester vonden we het gepast om Kees op deze manier te bedanken voor zijn tijd en inzet,” aldus Jochemsen.

Kees Visser is een van de eerste leden van Maris Sonores en heeft verschillende functies bekleed, waaronder voorzitter en meer dan twintig jaar bibliothecaris. Hij heeft ook belangrijke taken verricht, zoals depot en verzamelplaats van de potgrondverkoop en klaar maken van de muziek voor de repetities. “Kees springt altijd in waar nodig, zoals zes jaar geleden toen we plotseling een penningmeester nodig hadden. Zijn historische kennis van de vereniging is van grote waarde,” voegt Jochemsen toe.

Petra Wilbrink, die jarenlang met Kees in de muziekcommissie heeft samengewerkt, benadrukt zijn betrokkenheid: “Kees zorgt ervoor dat nieuwe muziek altijd klaarligt voor de repetities. Hij besteedt veel tijd aan het bestellen en verdelen van de partijen. Ook controleert hij jaarlijks meer dan 20 instrumenten voor ons scholenproject, zodat alles speelbaar is. Kees zorgt dat aspirant leden bladmuziek en een goed instrument te leen krijgen.” Al met al investeert hij veel tijd in de vereniging en dat doet hij met plezier

De waardering voor Kees Visser is groot binnen Maris Sonores, dat trots is hem als Erelid te mogen verwelkomen.

(Bijgevoegde foto; links Maarten Jochemsen, rechts Kees Visser, bron Maris Sonores)