Home
Nieuws

Biddinghuizen | 9 oktober 2012 | Concert Colours of Wind Music in Ermelo met 3 orkesten.

Samen met harmonieorkest Excelsior uit Ermelo (onder leiding van Arjan Rutten) en Koperensemble Gelre Brass uit Harderwijk (onder leiding van Adriaan Bruinink) heeft Fanfareorkest Maris Sonores (onder leiding van Arjan Rutten) op zaterdag 29 september een concert verzorgd in de Immanuelkerk in Ermelo.001_Foto-1
De 3 verenigingen hebben eerst elk apart een aantal nummers gespeeld, waarbij de verschillen in klankkleur tussen de verschillende type orkesten duidelijk te horen waren.

 

Maris Sonores speelde daar de nummers Sanctus, Centuria en Pacis Valley, muziekstukken die ook te horen zullen zijn op het najaarsconcert op zaterdag 3 november in het Koetshuis.

 

022_Foto-22

Na de afzonderlijke optredens werd het concert afgesloten met  een vijftal muziekstukken gespeeld door de drie orkesten samen, afwisselend onder leiding van Arjan en Adriaan. Als de ene dirigent het stokje hanteerde, speelde de andere mee in het orkest.

De ongeveer 80 muzikanten lieten horen dat ze een stevig stuk muziek konden neerzetten, maar ook in staat waren heel subtiel en zacht zangeres Mirjanne Bos te begeleiden toen die het lied Gabriëlla’s Song vertolkte. Het was “kippenvel-muziek”, zoals men na afloop van het concert uit het publiek hoorde.073_Foto-73

De muziekstukken, die op voortreffelijke wijze aan elkaar gepraat werden door onze ‘eigen’ Carla Gielen,008_Foto-8
 hadden een groter publiek verdiend.


Maar het publiek dat er was, én de muzikanten, hebben genoten.