Home
Nieuws
Biddinghuizen - 11 april 2015 - Maris Sonores viert feest in 2015. De vereniging bestaat 50 jaar. 50 verenigingsjaren mogelijk gemaakt door een groot aantal trouwe muzikale leden uit Biddinghuizen en omstreken. Twee van deze trouwe leden werden tijdens het openingsconcert "Klassieke Lente"  van het feestjaar gehuldigd.

Hoornist Cindy Scholten is zo'n trouw lid. Op Bugel begonnen, maar al enige jaren lid van de 3 koppige hoornsectie van het grote orkest van Maris Sonores, die de typische zachte warme hoornklank produceren. En als je jong begint en volhoud ben je zo maar 25 jaar muzikant. Naast haar muzikale bijdrage aan de vereniging is Cindy ook bestuurlijk actief geweest. Cindy kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door bestuurslid Doeke Dobma.

Trombonist Piet Gielen maakt ook al veel jaren onderdeel uit van de trouwe ledenschaar van de vereniging. Midden jaren 70 besloot hij op aandringen van de toenmalige voorzitter de heer Van Assem lid te worden van Maris Sonores. Sinterklaas leverde destijds op ludieke wijze de trombone, waardoor hij nu al weer 40 jaar als trombonist onderdeel uitmaakt van Maris Sonores. Zijn muzikale loopbaan was hij ook op jonge leeftijd gestart als saxofonist van fanfare Conocordia uit Wanssum, waar hij geboren en opgegroeid is. Alles bijelkaar goed voor 60 jaren muzikant en het voorbeeld voor al zijn kinderen en kleinkinderen, waarvan er in totaal 18 lid zijn geweest of nog steeds lid zijn van Maris Sonores. Zeer bijzonder.