Home
Nieuws
Biddinghuizen | 25 januari 2013

Willem Wijma erelid van Maris Sonores

Op de Nieuwjaarsbijeenkomst van Maris Sonores is muzikant Willem Wijma benoemd tot erelid van de muziekvereniging, ter gelegenheid van zijn 70-jarig muzikanten-jubileum. Van die 70 jaren is de heer Wijma 44 jaar lid van Maris Sonores.

Hij was blij verrast toen hij  na de repetitie in de foyer van kerkcentrum De Voorhof zijn vrouw, dochter Tineke en de kleinkinderen Cora en Wilco met hun partners zag zitten.

In een toespraak tot de 81-jarige heer Wijma noemde bestuurslid Chiel Gielen een aantal ‘wapenfeiten’.  Willem is als tienjarige begonnen met het bespelen van een cornet. Later is hij overgestapt op een euphonium. Als Maris Sonores een straatoptreden had speelde Willem op de schuiftrombone.

Hij is jarenlang beheerder van de muziekbibliotheek geweest, speelt regelmatig in de kerk met andere muzikanten en het orgel bij speciale kerkdiensten zoals op eerste Kerstdag en met Pasen.

De heer Wijma heeft voor Maris Sonores een drietal taptoes gemaakt en met de club ingestudeerd, shows die de vereniging dan op het evenemententerrein aan de bevolking toonde. Hij was in die jaren ook de marsleider van Maris Sonores.

Hij maakte de karren voor het drumstel, ging in het kader van de Potgrondactie op de fiets langs de buitenwegen om bestellingen voor de potgrond binnen te halen, regelde bij de firma Hedi het hout dat de vereniging nodig had voor de opbouw van de bazar (die later ‘Prijzenslag’ ging heten).

Chiel bestempelde Willem Wijma als een zeer trouw lid, iemand die zelden of nooit ontbrak op de repetitieavonden.

Als dank en waardering voor al deze activiteiten en deze inzet werd de heer Wijma benoemd tot erelid van Maris Sonores.

Hij kreeg uit handen van Chiel Gielen een oorkonde en een met een bloemstuk opgemaakt muziekinstrument, en van de medemuzikanten een hartelijk applaus.

In zijn dankwoord zei het kersverse erelid dat hij dit niet had verwacht, dat hij het erg leuk vond en dat hij zijn best zou doen om nog een tijdlang zijn partijtje mee te blazen.

img_8202