Home
Nieuws
Biddinghuizen | 7 december 2012 | Twee dagen na Sint Nikolaas is het scholenproject afgesloten. Een project dat in Biddinghuizen en Swifterbant leerlingen van de basisschool, groep 6, stimuleert en enthousiasmeert een muziekinstrument te bespelen.

Het was net een Sinterklaaskadootje achteraf. Werkelijk verbazingwekkend wat met enthousiasme kan worden bereikt.
Een goed gevulde zaal zat gespannen te wachten op de resultaten van 8 weken oefenen.
IMG_5425


Een heel aantal leerlingen heeft het scholenproject afgesloten met een gezamenlijk concert. De jeugd-orkesten van Maris Sonores en Amor Musae, respectievelijk SMS en JAM lieten zien wat er na een jaar mogelijk is.

IMG_5427IMG_5473


Daarna gaven de leerlingen van het scholenproject een uitvoering alleen en werd er ook uitvoering gegeven aan enkele stukken waarbij de jeugdorkesten voor de begeleiding zorgden.

IMG_5449

Kortom, veel ouders zullen versteld hebben gestaan van de resultaten na 8 weken les.

IMG_5434
Ook de slagwerkgroep bracht haar resultaten.

Concentratie tijdens de uitvoering.

En niet alleen op "gewoon" slagwerk. Heel creatief werd getoond dat slagwerk niet altijd instrumenten nodig heeft, maar kan worden uitgevoerd op veel verschillende manieren zoals werd getoond op die avond. Met afgestemde plastic buizen werden verschillende nummers ten gehore gebracht.





\
Fascinerend............................
IMG_5439



























Een heel aantal jeugdigen heeft zich dan ook op die avond ingeschreven voor deelname aan de repetities op de repetitieavonden van de respectievelijke verenigingen.



Zie ook ons foto gedeelte voor meer foto's.