Home
Nieuws

Biddinghuizen | 5 november 2012 | Najaarsconcert van Maris Sonores vond plaats in een vrijwel uitverkocht Koetshuis.

Geslaagd najaarsconcert “Fanfare in Rosso” van Maris Sonores

Voor een volle, tot concertzaal omgetoverde sportzaal in Het Koetshuis (hulde aan de inrichters!) vond zaterdagavond 3 november het najaarsconcert van Maris Sonores plaats.

Het ‘grote’ orkest opende de avond met de concertmars “Gammatique”.

Vervolgens was de beurt aan de leerlingen en het jeugdorkest SMS (Starters Maris Sonores), die een vijftal nummers ten gehore brachten.

Daarna kwam de fanfare weer het podium op, om daar drie nummers te spelen, die de dames en heren muzikanten aanstaande zaterdag ook zullen spelen op het muziekfestival in de Open Haven in Zeewolde. Alle muziekstukken werden aangekondigd door de ‘vaste’ lady-speaker van Maris Sonores: Carla Gielen.

Voor de pauze werd een aantal leden naar voren geroepen om uit handen van de heer Jacobs van de KNFM (Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen) een onderscheiding en een oorkonde te ontvangen wegens langdurig lidmaatschap van de/een muziekvereniging: Henny Meijer en Annie Viel voor 25 jaar; Kees Visser, Doeke Dobma en Piet Gielen voor 50 jaar en Willem Wijma zelfs voor 70 jaar.

Na de pauze werd een non-stop programma gebracht met de nummers “Strike up the band” (zang van Else Driehuis), “Gladiator”, “Mouthpiece mania” (waarbij Lianne de Vries, Lisette van Wijk, Hilfred Huiting, Jacco Nijdam, Martijn Langebeeke en Sander Langebeeke hun instrument op de standaard lieten staan en alleen met hun mondstuk (!) muziek maakten),

“Esther” (uit ‘De soldaat van Oranje’) met sopraansax-solo’s van Petra Wilbrink en Elise Gielen, “Birdland”, “Sorry” (met bugelsolo van Chiel Gielen) en “Swing when you’re winning” van Robbie Williams met wederom zang van Else Driehuis.

Aan het eind van de avond kregen de uitvoerenden die weer onder leiding stonden van dirigent Arjan Rutten van het publiek een staande ovatie.

Maris Sonores kan terugzien op een geslaagd concert.